Outback都算喺香港幾廣為人知嘅西餐廳,我都有少少上咗佢癮,時不時都要嚟食吓個燒雞肉芝士夾餅同黑糖包😌今日同男朋友11點一開門就過嚟食,大約11點半其實都已經好多客人喇~叫完嘢食好快就會有湯嚟,今日呢個係青瓜湯🥒男朋友就最憎青瓜😂我就覺得個湯正正常常,係一個偏稀少少嘅湯嚟~之後當然有黑糖包😍暖嘅時候加埋佢個牛油食,真係好幸福,仲要可以refill添😆我哋呢餐每人食咗一條🤣我叫咗我最愛嘅燒雞肉芝士夾餅 ($98)🤤夾餅入面有芝士、烤雞同埋煙肉,配咗一個蜜糖芥末醬,個醬嘅甜味比較重,同個夾餅都好夾☺️旁邊仲有啲薯條,不過今次嘅薯條比較淋同埋唔夠鹹,最後都係自己加鹽🤣男朋友叫咗芝士白汁燒蝦寬麵 ($128)🍝個醬汁好濃,可以包住哂啲扁意粉,意粉口感亦都煮得啱啱好~而蝦都非常之爽,食完呢個之後會超飽🤤個lunch set仲要包埋一杯好大杯嘅嘢飲,所以我覺得呢個lunch set真係好抵食架😌仲有值得一讚嘅係店員非常有禮貌,所以吸引到好多人食😁

青瓜湯

黑糖包

燒雞肉芝士夾餅

芝士白汁燒蝦寬麵

2021-08-15
$124 (Lunch)
青瓜湯
黑糖包