2019-05-17 483 views
臨近母親節,突然想食海鮮,就入左西貢搵食,可能長假期關係,周圍都係人,特別係遊客,好多外國人都坐左outdoor位置,一邊食中式海鮮一邊飲住藍妹吹吹海風,我地一行6人坐底就同侍應講想食乜,基本上有少少廚師發板feel可能今晚人太多,上菜方面有啲亂來,因為通常炒飯果啲係最後先上,今晚第二味已經比左碟炒飯我地,食左立即飽左五成。第一味椒鹽鮮魷好夠鑊氣,份量好多跟手黎左隻波士頓龍蝦跟芝士伊面底,個伊面吸哂啲芝士味超正,隻龍蝦又夠大隻,我地6個人都食唔哂跟著有白灼蝦、薑蔥炒蟹,白灼蝦冇梅蝦全碟都新鮮,蟹就細隻左啲,不過好多蟹膏勁香跟手有條斑,不過略嫌蒸過龍,有少少鞋仲有半邊豉油雞、蒜蓉炒菜心、蒜蓉粉絲蒸元貝哩三樣都中規中矩,整體而言都好好食6個人食都仲要打包左2盒走

第一味椒鹽鮮魷好夠鑊氣,份量好多

跟手有條斑,不過略嫌蒸過龍,有少少鞋
仲有半邊豉油雞、蒜蓉炒菜心、蒜蓉粉絲蒸元貝
哩三樣都中規中矩,整體而言都好好食

6個人食都仲要打包左2盒走
Celebration