見好耐都無食過麻辣火鍋,所以就去咗 渝味曉宇到打邊爐🍲,我哋叫咗鴛鴦湯底,🌶普通辣大紅湯+山珍菌湯鍋🍄,一邊係紅噹噹嘅麻辣湯底,一邊係濃濃嘅香菇湯底,見到個湯鍋已經流晒口水😋·—·🦐海鮮類🦑|鮮活海蟶(半份)鮮甜美味,唔使點豉油,鮮甜味搭夠👍🏻|珊瑚蚌(半份)爽脆口感,呢個超好味,無論麻辣定珍菌湯底都一樣咁鮮甜好味👍🏻|桂花蚌(半份)爽脆鮮甜,最啱放落麻辣湯底度食🌶|美國桶肥豪(半份)大大粒嘅肥豪,鮮味十足,一粒豪可以分開幾啖食,好滿足🤤·🥩肉類🥓|鮮鵝腸(半份)爽脆鮮甜,最啱打邊爐食💃🏻|手打蝦滑(半份)鍾意食蝦嘅我,都好鍾意點手打蝦滑,蝦滑我鮮味十足,口感爽口❤️|十秒牛舌(半份)新鮮牛舌,擺法賣相都好靚,食落口都好正👍🏻|美國安格斯優質肥牛(半份)打邊爐點少得肥牛,我哋揀咗美國安格斯肥牛,肉質新鮮好味,唔會鞋口🥓·🥬菜&甜品🥧|現炸豆皮(半份)現炸大大塊嘅豆皮,出面好少地方有呢個款式,好適合用嚟打邊爐,吸晒啲湯底,最啱重口味😆|皇帝菜(半份)打邊爐點少得皇帝菜,份量適中👍🏻|紅糖慈粑(半份)好好食嘅甜品,煙煙韌韌,唔會太甜,最啱食完麻辣火鍋之後食👍🏻·🍺飲品🍻|藍妹啤酒🍻打邊爐點可
·—·
🦐海鮮類🦑
|鮮活海蟶(半份)
鮮甜美味,唔使點豉油,鮮甜味搭夠👍🏻
|珊瑚蚌(半份)
|桂花蚌(半份)
爽脆鮮甜,最啱放落麻辣湯底度食🌶
|美國桶肥豪(半份)
大大粒嘅肥豪,鮮味十足,一粒豪可以分開幾啖食,好滿足🤤
🥩肉類🥓
|鮮鵝腸(半份)
爽脆鮮甜,最啱打邊爐食💃🏻
|手打蝦滑(半份)
|十秒牛舌(半份)
新鮮牛舌,擺法賣相都好靚,食落口都好正👍🏻
|美國安格斯優質肥牛(半份)
🥬菜&甜品🥧
|現炸豆皮(半份)
|皇帝菜(半份)
打邊爐點少得皇帝菜,份量適中👍🏻
|紅糖慈粑(半份)
🍺飲品🍻
|藍妹啤酒🍻
打邊爐點可以唔啤一啤佢,啤酒配埋麻辣火鍋,簡直係絕配嘅飲料🍺
不得不讚呢度嘅環境舒適寬敞,員工服務好好,食麻辣火鍋之前亦都會俾碗雪耳燉糖水比你個胃打打底,好貼心😌而調味料嘅配搭亦好讚👍🏻簡單得來但味道好夾,同湯底無論係麻辣定珍菌味相輔相成😋調味料唔會太鹹或太辣🥵,係一個好好嘅食麻辣火鍋感覺❤️
·—·
Type of Meal