little.foodiehk
Level 4
2023-11-08
Follow
[ 正宗韓式燒烤放題店✨]

今次嚟到北角搵食!日式燒烤食得多,今次想搵吓正宗嘅韓燒烤,於是搵到呢間老字號正宗韓燒高麗軒,晚餐有放題任食,最平7:30前埋單$228一位,又可以加$38升級菜式 ,可以有埋海鮮任食,見價錢合理,而且有多種肉類選擇決定試吓!餐廳裝修好有特色,佈置得好似韓屋,打卡一流。今次我哋一行二人,分別都升級咗放題套餐,用QR code落單,飲品同埋雪糕就可以出去出邊攞。

🎈 肉類:加拿大prime雪花牛、加拿大3A雪花牛、牛舌、肥牛、五花腩、牛仔骨、肉眼扒、特級牛頸肉、豬頸肉。

個人最鍾意係加拿大雪花牛同牛舌,雪花牛肥瘦均勻,而且佈滿雪花,好食!牛頸肉味道也不錯,牛味好突出,而且一點也不韌。牛舌亦非常爽口。

肉類有得揀半份或者全份,啱晒啲咩都想試嘅我🤣

🎈 海鮮:帆立貝、帶子
估唔到佢哋嘅帆立貝同帶子都唔算細隻,帆立貝同埋帶子上面會鋪滿醬料同埋蒜蓉,燒嘅時候相當惹味!兩款都非常新鮮。

🎈 紅炆牛肋骨
上到枱真係哇咗一聲,因為份量超足!牛肋骨炆得好入味,而且都有成四至五嚿,每舊都好大嚿🤣🤣而且牛肋骨炆得好腍,啱晒老人家食!

🎈熟食:牛肋骨湯、韓式炒粉絲
牛肋骨湯清清地好好味,亦都估唔到入邊好多料,有豬骨粉、粉絲、蛋花等等,啱晒食完熱氣嘢之後飲。另外韓式炒粉絲亦相當出色,粉絲好入味,而且每條粉絲唔會黐住一嚿嚿,條條分明,食落去好彈牙!

Like
Ratings