2019-05-23 190 views
諗起食泰國嘢第一時間就會諗起嚟九龍城,發現九龍城好多好食嘅泰國小店都不錯,今次就試吓出名嘅小曼谷,因為今日一早就來到唔使等位,因為平時行過都見到好多人喺度等.他們其中一個特色就係假期會有live Band,聽住音樂食泰國菜覺得自己好似置身於渡假之中,絕對係非常好的!咖喱炒虎蝦,虎蝦夠大隻,份量也不少,咖喱真係好好味,辣味同椰汁味均勻適中,最重要就要配蒜蓉包,絕配!燒安格斯牛扒,平時西餐就食得多,泰國食燒牛扒第一次,覺得點左啲辣醬真係特別好食,辣汁能夠帶出牛肉嘅肉味,加上燒過好香!明爐香檸汁桂花魚,平時食烏頭就食得多,侍應介紹我哋食桂花魚,魚肉會比較滑亦都係啖啖肉。果然不錯,桂花魚雖然係貴少少,但係真係滑好多,下次真係要識得叫椰皇沙冰,椰青波波,10分清甜,原汁原味!

椰皇沙冰,椰青波波,10分清甜,原汁原味!