平時真係無乜食過印度菜,今次同朋友初體驗,所以揀咗間喺尖沙咀知名度高嘅連鎖印度餐廳🤣👌🏼 入到門口已經見到鋪頭一半香港人一半印度人,就覺得應該無揀錯,有咁多印度人都食就代表口味正宗啦💁🏻‍♀😌😌 因為遲咗食晚飯所以都算有位嘅,鋪面寬敞唔會好逼😚 店員係印度人,落單要用英文,但其實佢哋應該都識聽廣東話,有啲店員仲好風趣同我地用唔鹹唔淡嘅廣東話傾偈😆😛 好搞笑同親切🤣 值得一提嘅係佢哋服務態度都好好,有啲我哋唔清楚係咩佢哋都好樂意介紹,仲推介左人氣之選,啱晒我哋呢啲選擇困難症嘅🥳🤩有咁多款選擇就梗係花多眼亂啦,我哋就揀咗特色熱門套餐,諗住一次過試幾款唔同嘅咖喱🍛 份量好大份,兩個人食啱啱好🤪 有9小碗咖喱、sour cream同香料,加1小碗印度甜品,仲有一大碗咖喱豬肉😍 仲有印度脆餅,點咖哩汁嚟食,好似蝦片咁😝 仲有印度烤餅(naan),印度餐必try🙋🏻‍♀🙋🏻‍♀🙋🏻‍♀ 成個set好抵食,就算人少少都可以試到好多唔同嘅口味💯💯有啲咖喱味道比較淡,有啲就比較濃,啱晒唔同口味嘅朋友👌🏼 我自己就比較鍾意大碗d嘅個款,唔會話太辣但係亦都唔稀,仲有肉味,唔錯🤤咁難得嚟到,就梗係試埋啲小食啦

特色熱門套餐

咁難得嚟到,就梗係試埋啲小食啦!我哋嗌左半分烤雞串燒,份量適中,好彩啲香料唔會話辣到食唔到,雞肉都唔會好”鞋”,餸飯一流😏
半分烤雞串燒

飲品方面我哋都叫咗一杯甜印度奶昔🥛 同埋一杯印度香料茶🥃 味道好特別,鍾唔鍾意就見仁見智,因為奶昔同平時飲開嗰啲好唔同,比較酸酸甜甜同挺身,有d yogurt嘅口感😝 奶昔有得俾你揀甜味或者鹹味,我個人就覺得甜味可能合適啲,同埋我比較鍾意食甜野🤤🍬🍭 下次可能試吓鹹味係點嘅先😌😌 香料茶細細杯,好似奶茶咁,但香料味幾重,新口味都唔錯💁🏻‍♀
甜印度奶昔
印度香料茶

最後仲試埋甜品,本身我哋諗住試吓傳統南印度甜品🍮 但店員好好提咗我哋原來之前叫嗰個套餐入面個一小碗甜品就係同一款,睇吓我哋會唔會叫其他作嘗試😄 好彩咋如果唔係就試嚟試去都同一款🙈 佢推薦左印度芝士餃子俾我哋,本身以為係小食,點知原來餃子唔係平時我哋食嘅嗰啲樣🤣🥟 真係甜品嚟㗎!用咗一啲類似煉奶嘅糖漿浸住兩舊類似米糕嘅嘢咁,都幾特別,不過就略嫌有啲甜🙈 但真係一次幾得意嘅經驗🤣 同埋知道原來自己都啱食到印度野嘻嘻嘻😜
印度芝士餃子

- Menu: