2021-03-23 73 views
講到食印度菜好多人都會諗起重慶大廈,其實同樣喺尖沙咀有一間印度餐廳喺1964年開業至今,過左五十幾年依然屹立不倒,當然有返咁上下實力啦☺️全世界有17個國家都有分店㗎😎• Chicken lollipop $70睇落紅卜卜以為佢會好辣?其實就只係少少辣,相信好多人都接受得到,雞肉又香又滑,點埋個薄荷汁出奇地幾match😯• Plain Dosa $50Dosa喺本店嘅signature,亦係印度嘅一種流行小食。單吃會散發出陣陣嘅牛油香,口感薄脆如春捲皮,睇落好大個但係因為好薄嘅關係所以唔會好飽滯。附上椰蓉醬、薄荷醬、蕃茄醬同咖哩醬,味道唔怪,反而每一款都同Dosa好夾😚• Chicken Tikka $130以鐵板上枱keep住熱辣辣,味道上我覺得同chicken lolipop有啲似,不過佢夾埋啲菜食會清少少 😛• Butter Chicken Masala $110食印度菜必點Butter chicken,依度嘅butter chicken特別重香料味,層次感十足,食到我lamlam脷,識食一定係配埋Naan黎食😋• Garlic Naan $40精粹係個蒜味到,同butter ch

• Chicken lollipop $70

• Plain Dosa $50

• Chicken Tikka $130

• Butter Chicken Masala $110

• Garlic Naan $40
精粹係個蒜味到,同butter chicken 一齊食有種昇華咗嘅感覺。質感我覺得佢有少少唔夠煙韌,會似麵包多啲👌🏻

• Bamboo Chicken Briyani $110
原個竹筒盛載住滲滿香料味嘅飯,傾倒而出嘅𣊬間芳香撲鼻,印度米喺長身同輕身啲,口感同平時食嘅米好大分別㗎😌

• Mango Lassi $40
由芒果同乳酪混合而成嘅奶昔,口感稠身,所以飲落都幾飽😗