今日雖然天陰陰但有點微風 感覺好清涼 所以約左個朋友去荃灣城門水塘郊遊 吸收一下天地靈氣 減下壓😏親親大自然 超舒服😁郊遊完 出左一身汗 係時候要去補充體力💪聽朋友講荃灣一鍋堂打邊爐好正😅食物款式選擇多 單是湯底都已經有16款 另外仲有1款是鴛鴦鍋 價錢公道合理 以120分鐘放題為賣點 3款不同級數嘅追加牛去收費 今次我選擇了中價位的『特選安格斯牛』🐃湯底方面揀左沙參肉竹鯊魚骨湯🦈超足料 我忍唔住飲左一大啖 完全吾覺得味精 飲完一D都吾會口喝✌️湯底一到 我就捉緊時間 同朋友分頭行事 我朋友負責用電子QR code 下單😎一次過點左一大堆火鍋食物 分別有:封門柳 、牛脷心托、羊肉、而美國安格斯牛喺我極力推介之一 超香濃牛味🤤仲有多款海鮮選擇😬另外仲有我最欣賞嘅花膠🤭真係手掌咁好大塊 勁滿足👍而我就出去自助吧逛下😏發現醬汁配料區 放置一個個大碗裝滿了芫茜 蔥 蒜 辣椒.... 任你自取😍至於飲料區係我最欣賞 除左有多款汽水及紙包飲品外 仲有幾款自家製特色飲品 店家仲非常細心 印有飲品功效和禁忌😉除左可以用手機點餐外同時可以在餐廳的食物區自取 種類繁多 而且放得整齊衛生 👍整體而言 一鍋堂
吸收一下天地靈氣 減下壓😏親親大自然 超舒服😁

辣椒.... 任你自取😍

除左可以用手機點餐外同時可以在餐廳的食物區自取 種類繁多
而且放得整齊衛生 👍

整體而言 一鍋堂除左食物質素高 湯底和飲品都好出色
絕對係一間值得再幫襯嘅火鍋放題😋如果放題時間可以加長一點就好了😅
個人覺得吾係好夠時間食🤭

食物:7.5/10
價錢:7/10
環境:8/10

一鍋堂
(大鴻輝(荃灣)中心) 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心11樓
  • 特選安格斯牛