2021-09-28 1091 views
黎得大尾督,梗係要BBQ啦。雖然大尾督有幾間BBQ舖,但我同啲fd次次都係會食同信士多既任食BBQ($185/人)。本身book咗8點,但我地7點幾到咗,而咁岩又有一枱人走咗,所以都可以即時入去食。近排天氣熱,如果仲要BBQ對住個火燒野食真係折磨自己,不過好彩同信士多每張枱都會有個大風扇吹住。食物方面都有好多款可以揀,都係唔同既肉、菜、雞翼、魷魚、厚切麵包、魚類、丸類、菠蘿等等等等,太多不能盡錄。而野飲方面除咗汽水都有竹蔗茅根、菊花茶等無咁熱氣既選擇。個厚切麵包係第一次見到,係麵包既2面搽牛油同蜜糖,再燒到脆一脆真係好好食,有啲似奶醬多。野食野飲選擇多、唔貴又近巴士站,下次黎大尾督BBQ都會食返同信士多。