2019-11-29
南昌港鐵站有個新場叫V Walk,V Walk有間新舖叫漁釧,令我食完再食,D客越見越多,今晚同愛人再去,一早已經滿座要坐吧枱喇😅松葉蟹肉野菜沙律($98),新鮮蔬菜令碟沙律色彩繽紛,配上鮮味松葉蟹肉及蟹子,就此開動我味蕾。自家製玉子燒($68),玉子香滑非常,卷得厚,切得頗大件,咬落有層次,微甜超啱我口味👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼火灸鰻魚芝士芝麻反卷($118),反卷內有芝士、青瓜、蟹柳,上面鋪一大片火灸得焦香嘅鰻魚,一口一件,口感都非常豐富。海蝦天婦羅稻庭烏冬($88),即叫即炸,炸爐就在眼前,爐具清潔,炸油新鮮,絕對冇油益味;食到烏冬至覺得佢至係全set嘅重點靈魂,烏冬好滑,一「𠽌」入口如果唔用條脷頂住喉嚨,一定直達入食道🤪醬油濃雞白湯拉麵 ($78),飲第一啖湯已經愛上呢碗麵,好濃雞味,有D似我阿媽煲嘅老火雞湯,但仲要更濃郁,麵質比較粗而且煙韌,好食到飛起🥰