第三站

Station 3 Cafe
2021-09-08 46 views
🛤樓上休閒cafe🛤推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍一生人旅程有幾多站?簡單來講係咪只生、老、病、死4個大站?當中大家經歷有幾多喜、怒、哀、樂?人愈大經歷嘅事愈多,學懂珍惜仲要學懂放下。唔知道係咪有天堂、地獄、彩虹橋,唔知道死後展開嘅另一旅程會係點,暫時就去學習點樣活在當下,除咗返工放工、見家人,朋友都要見㗎❣️難得開學前朋友已經幫小朋友買哂書,可以抽時間出嚟見個面,咁就揀個中間位置方便大家~上網搵咗間cafe位於金雞廣場食完仲可以行街,距離中和中心都係幾分鐘路程。店內以白色為主調,單邊大玻璃透光度足夠感覺開揚,睇到附近樓頂同天空。Lunch Set 有Main 同1杯HKD38飲品,加HKD38有沙律同蛋糕。🐚黑松露帶子鮮菌燴意大利飯HKD86✨上餐時黑松露香氣撲鼻,帶子熟成度剛好,Risotto軟硬度適中,每一啖都食到雜菌~🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麵HKD86✨面層蟹肉山丘,配料三色椒新鮮爽脆,闊條麵軟硬度適中。🌙花茶系列:月亮+HKD14✨含有薰衣草、紅玫瑰、茉莉花、檸檬草,有安定情緒、解憂鬱、改善失眠、舒緩頭痛。飲落薰衣草同檸檬草味突出,感覺舒服又解膩。👼🏼塔羅特飲:小天使+HKD18✨荔枝菠蘿鮮
🛤樓上休閒cafe🛤
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

Lunch  Set
黑松露帶子鮮菌燴意大利飯  &  蟹肉雜菌忌廉闊條麵

🐚黑松露帶子鮮菌燴意大利飯HKD86

🦀蟹肉雜菌忌廉闊條麵HKD86
✨面層蟹肉山丘,配料三色椒新鮮爽脆,闊條麵軟硬度適中。
月亮
月亮  &  小天使

🌙花茶系列:月亮+HKD14

👼🏼塔羅特飲:小天使+HKD18
✨荔枝菠蘿鮮打沙冰,飲落鮮果味道濃郁,沙冰綿密,清暑佳品!
田園沙律

🥗田園沙律&蛋糕+HKD38
✨帶點冰凍嘅車厘茄同沙律菜新鮮爽脆,配上芝麻醬,一啖接一啖好快就食哂。
Cheesecake
🧀New York/🫐Blueberry
✨兩款cheesecake餅底一樣,分別在於Blueberry醬。擺盤有心思,食落質地較creamy,嗜甜者會喜歡。
特級海鮮拼盤

🌊特級海鮮拼盤HKD98
✨5款炸物,每款有3件!有炸魚手指、炸蝦🍤、炸蟹鉗、炸帶子、炸魷魚圈,感覺豐富。

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❣️🤍
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️🤍
🏠第三站 (旺角)
📍旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
  • 黑松露帶子野菌燴意大利飯