2017-04-27 1095 views
芝士煲仔飯$68芝士撈一丁$45呢間慈雲山的茶餐廳之前就因為佢地既芝士煲仔飯爆紅,雖然慈雲山毓華街餐廳林立但係我地真係絕少來慈雲山食飯,不過今次都係敵不過芝士煲仔飯的誘惑來左試下~除了芝士飯之外,呢度仲有好多款煲仔飯,但係我地目標明確,當然點了芝士煲仔飯,另外仲要個芝士撈丁。芝士煲仔飯可選餐肉、雞肉或牛肉,我地就揀左餐肉。煲仔飯等候時間會耐d,我地大約等左半個鐘,熱辣辣的芝士煲仔飯芝士份量都唔少,所以非常拉絲,芝士控絕對收貨。除了芝士同埋我地揀的餐肉外,仲有粟米粒同埋火腿絲,食落很creamy有芝士的鹹香,但就有點偏鹹,不過都係接受到的程度。雖然芝士煲仔飯係一個幾特別得combination但整體感覺其實同芝士焗飯差不多,不過製法就確確實實係煲仔飯的傳統做法,只係份量比較少$68一個唔算好抵食,不過好似我地咁係芝士控的話都值得試試~
芝士煲仔飯
芝士煲仔飯$68
芝士撈一丁$45
2017-04-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
芝士煲仔飯