2020-03-30 596 views
疫情之下全地球都要減少聚餐,所以慶祝生日都要一切從簡。今日係媽咪生日,我哋就預先喺La Famille戚風蛋糕專門店訂咗個榛果炭燒咖啡蛋糕,就算唔出街慶生都要買個蛋糕慶祝。媽咪對甜食素有要求,講究味道、口感、食材來源、外型設計,缺一不可。La Famille嘅蛋糕不加任何化學香料、色素;忌廉口感軟滑、蛋糕食落Q彈;顏色以唔同tone嘅啡色配搭,外型簡約中帶點型格;最緊要係味道,香濃炭燒咖啡甜而不膩。媽咪就讚不絕口,仲話下年要買大個啲喎!La Famille蛋糕款式口味多,梗有一款啱心水。喺銅鑼灣、中環、尖沙咀、旺角都有分店,上網訂完攞cake都好方便,仲有靚靚保溫袋送,住遠啲都唔擔心啦。

TakeAway