🏝假期又係cafe hopping嘅良機😛今次hop到入黎大嶼山😜一間行山發現嘅純白色cafe😙呢間咖啡店空間感好強,樓底高到影唔哂😂加埋現代風嘅傢具,食客好多都外國人,就好似入左間係澳洲嘅型格cafe咁~食物方面有輕食/早午餐同咖啡,bagel🥯、scone🍆茄子奄列、法式吐司等🤤除左歡迎🐶毛孩之外,熟客叫完壺茶🍵直頭攞本書出黎;就知呢間店唔介意食客坐耐啲慢chill下~唔趕人走😆🌟🌱🥑芫荽牛油果配酸種麵包🍞($95)Smashed avocado sourdough-❗️驚喜高質:🍞麵包嘅麥香同酸味好濃😍每一啖都好似食緊第一啖咁豐富😭-一片sourdough都好巨型同極厚身😳😳-🥑牛油果多到有剩可以齋食🤩有少少芝士、紅椒粉、同青檸汁調味,都唔會搶走牛油果味🥰-如果烘耐少少嘅話🔥邊位就可以脆啲😝-🌟推薦比鐘意食sourdough嘅你☺️係我尋找已久嘅理想味道😭💓食完都好想encore多一塊🤤☕️Flat white($35)-驚喜地無拉花🙈🙈-無期望無失望😂奶味重到好似飲純牛奶🥛總結-我梅窩嘅首選餐廳🥰無諗過去到梅窩,可以食到追求已久嘅高質酸種🍞-絕對需要encore🤩-見到人地叫fren

🌟🌱🥑芫荽牛油果配酸種麵包🍞($95)
Smashed avocado sourdough
-一片sourdough都好巨型同極厚身😳😳
-如果烘耐少少嘅話🔥邊位就可以脆啲😝
Smashed  avocado  toast
Smashed  avocado toast

☕️Flat white($35)
-驚喜地無拉花🙈🙈
-無期望無失望😂奶味重到好似飲純牛奶🥛
Flat  white

總結
-絕對需要encore🤩
-見到人地叫french toast都好大份😜下次想試下
2021-02-16
$143 (Breakfast)
Smashed  avocado  toast
Smashed  avocado toast