2015-05-02 2788 views
1號係埋數日,假日都要返工,已經好辛苦,Lunch 實行食好d,獎勵下自己,去左希慎搵食,見到個menu 都幾岩食,3人簡定就入左餐廳。職員安排我地位sofa位,好舒服。3個人叫左3個mains, 2個甜品 shares 食。要加35蚊加餐先有湯同飲品,我地感覺唔抵,所以冇加餐。職員先上餐包,溫馨既係餐包係熱嫁,搽上牛油好快會容左落餐包,而且餐包唔會好似石頭咁硬。蟹肉大蝦意粉,味道鮮甜,意粉中真係有好多蟹肉絲,唔會好腥,大蝦好爽脆彈牙。 有hard 既係隻碟都預熱左既,能保持意粉既溫度。芝士風乾火腿漢堡包配薯條,因為漢堡包都係 shares, 我切個包果時已經覺得好 juice,因為不斷流肉汁出黎,果然食落口真係好多肉汁,而且漢堡牛牛好厚,好足料。粗薯條好脆,就算我地擺耐左先食,依然係脆既。肉眼牛扒煎旦,我地叫5成熟,但出到黎好似7成熟,不過肉都係嫩口既。最精彩係上面兩隻煎旦,完全係流心旦,一野拍落口,滑到不得了。焦糖燉旦係跟餐加錢叫既,焦糖燒得好脆,有小小燶先夠香口,唔會好甜口感好滑,燉旦中有小許檸檬味,感覺較清新。桑子玫瑰雪糕配千層酥,一見到佢係粉紅色外型已經深深吸引住,非叫不可,
Lunch Menu

餐包

蟹肉大蝦意粉

芝士風乾火腿漢堡包配薯條

肉眼牛扒煎旦

焦糖燉旦

桑子玫瑰雪糕配千層酥,一見到佢係粉紅色外型已經深深吸引住,非叫不可, 雪糕酸酸甜甜,千層酥鬆化,但單叫48蚊有點兒貴。
桑子玫瑰雪糕配千層酥
2015-05-01
$168 (Lunch)
蟹肉大蝦意粉
芝士風乾火腿漢堡包配薯條