2018-05-03 843 views
呢間皇子印度餐廳幫襯左好多年,食左好多次,食到連餐廳d人都認得我地,因為呢間我覺得係筲箕灣附近印度菜最好食既一間。呢間餐廳係一家印度人自己經營,所以成個感覺溫馨d同地道d。今日食既係lunch,叫左每次黎到必食既羊架,同埋咖喱魚。lunch既羊架係兩件羊架加三件蒜味雞,羊架十分大件,而且好香,一d騷味都冇,肉汁豐富,而且肉質好軟熟,好霖!所以我每次黎都一定食!雞都好大件,而且煮得岩岩好,而且佢用香料醃d雞好入味。佢仲會配埋個咖喱汁,可以點黎食,多個選擇。呢隻咖喱汁係偏小小辣。另外叫左咖喱魚,呢個咖喱汁係偏甜個汁,魚係炸魚魚柳,入面除左魚之外仲有d薯仔,冇咩特別,因為個羊架實在太出色。食印度餐廳必點既naan,熱辣辣,拎黎點咖喱食一流,而且佢仲有無限添食naan,十分抵食啊,大胃王都可以去挑戰!
呢間餐廳係一家印度人自己經營,所以成個感覺溫馨d同地道d。
今日食既係lunch,叫左每次黎到必食既羊架,同埋咖喱魚。