2020-07-07 921 views
好耐之前已經聽過「鐵人旨花」終於有緣一試,今次沒有作太多選擇,已經定了龍蝦和牛二人餐,初初以為咁嘅價錢,應該唔會太多食客,但原來好多人都鍾意食,所以店內都已經Full Booking。第一道菜係沙律,之後係等待期間送上鱈魚條,香口美味,廚師開始做汁煮鱈魚,細心又快手,保留魚肉嘅嫩滑,魚皮嘅香脆,汁煮的洋蔥充滿濃濃牛油香味,好食。到了主角龍蝦出場,放上火熱嘅鐵板,顏色漸漸轉紅,香味漸漸傳出來,大廚好快起肉上碟,配上海膽汁,再加上小玫瑰花伴碟,色香味俱全。一浪接一浪,之後期待已久嘅和牛,見到雪花紋,已經知道肉質上乘,再經過大廚的烹調,少少海鹽已經鮮味無窮,我不喜歡入口即溶的肉,沒有了食肉的感覺,反而這裡的和牛有口感,肉味香濃,無得輸。接著和牛炒飯和甜品雪糕都沒有令人失望。但最失望是,剛剛食完甜品,服務員已經遞上收據要埋單,我們沒有叫埋單,感覺很不舒服,記得他們沒有說限時,為何迫客人埋單離開?這一餐是$2600的2位套餐,不是連鎖快餐店,可以給客人一點點空間嗎?
但最失望是,剛剛食完甜品服務員已經遞上收據要埋單,我們沒有叫埋單,感覺很不舒服,記得他們沒有說限時,為何迫客人埋單離開?這一餐是$2600的2位套餐,不是連鎖快餐店,可以給客人一點點空間嗎?
  • 海膽汁煮龍蝦
  • 熊本縣產A5和王牛