2021-02-12 1372 views
灣仔想話呢間嘢食一啲都唔容易,但係要有一間有水準嘅餐廳出絕對係件難事。今日我就喺灣仔搵到一間有質素嘅漢堡包🍔餐廳。一去到門口,就見到好多餐牌貼咗起牆上面,包羅萬有,多到唔知揀咩好。😍係入到去聞到廚房傳出陣陣嘅香味。之後睇睇餐牌,有好多種嘅漢堡包種類。最後我揀咗一個芝士澳洲和牛漢堡同埋一個他他魚柳漢堡包👍🏼👍🏼 由於疫情原因,我哋要外賣去其他地方食。但係經歷過呢15分鐘路程之後,每啖我都依然感受到漢堡包既餘溫,可見本身係新鮮滾熱辣出爐🤤先講吓和牛漢堡包。每一啖都有和牛嘅肉汁,配上芝士嘅香味,同埋生菜嘅爽口感,令整個漢堡包都煥然一新。仲要個包選用左含有芝麻既包,令到口感同香味更加提升。整件事睇得出廚師有用心去配搭,抵讚👍🏼仲有他他魚柳包,佢哋將塊魚柳炸到又脆又香,配上生洋蔥塊🧅,帶比美國好豐富嘅刺激感。套餐我選擇炸薯條🍟同埋趣樂雞做小食。薯條粗身有口感,鹽既份量🧂落得啱啱好趣樂雞同平時食開嘅有啲唔同,漿粉明顯比其他餐廳少,唔會覺得Over! 仲要我焗住佢行15分鐘,都冇咩太大影響,依然香脆🤣整體來講,老闆親自招呼,誠意十足,態度又好🥰 食物方面絕對冇失望,每一啖都感受到廚師嘅心機,環境又

芝士澳洲和牛漢堡

他他魚柳包

整體來講,老闆親自招呼,誠意十足,態度又好🥰 食物方面絕對冇失望,每一啖都感受到廚師嘅心機,環境又潔淨。絕對係灣仔食漢堡包其中一個好地方😎
TakeAway
芝士澳洲和牛漢堡