2020-07-08 403 views
放假想試下新野 就去左一個我想去好耐嘅地方掃街 - 東大街🤣 (真係第一次去🤫)出門之前仲特登bookmark左幾間啲人大力推介嘅 諗住食到攬住個肚走🤭男友係雞蛋仔控 所以低調高手就自然係我地嘅必食之一🤤一直聽聞低調高手嘅雞蛋仔係超好食 今日一試之後發現……好似有啲期望太高🙈🎀原味雞蛋仔🎀 $20對我黎講一個可以稱為好食嘅雞蛋仔 除左要夠熱之外 應該係要外脆內軟 要夠蛋香 呢間嘅雞蛋仔就似乎名過於實☹ 佢係即叫即整 入口係脆嘅 但就略嫌唔夠軟熟 無嗰種軟綿綿嘅口感 蛋香亦唔算好飽滿 即係唔可以話唔好食 但未至於啲人講嘅到咁好食🤔 反正係唔會再encore嗰種🤔.🎀黃金格仔餅🎀 $30呢個係比佢嘅咸蛋吸引左 不過食左一啖就有啲後悔😥 唔知係佢咸蛋太多定煉奶太少 淨係覺得好咸 冇左格仔餅應有嘅味道 餅皮亦有啲啲硬 (我地已經算係即拎即食) 睇黎格仔餅都係甜食先係最好味😭.總括而言 我覺得佢嘅口感唔算太合我心意 可能因為對佢太有期望 所以失望更大☹ 加上呢個價錢黎講 性價比就有啲低☹ 下次都係留肚食其他野🙊
男友係雞蛋仔控 所以低調高手就自然係我地嘅必食之一🤤

🎀原味雞蛋仔🎀 $20