2015-03-15 1513 views
同男朋友踏入第二年,鐘意周圍搵食既我地,今年以burger🍔為主題,每個月都會走訪一間Burger店,不論大小店、獨立店定連鎖店,同大家分享下我地既食後感。打頭陣既就係聞名已久既Burgerroom啦!為咗避開等位既人,我地黃昏六點去到即刻入得。男朋友最期待既畫面出現啦!burger相當有份量,連薯條,唔怕食唔飽。講返個包,d鵝肝味道不算太濃,一咬落去有係口腔融化既感覺,漢堡扒都有d肉汁,唔錯唔錯!😋我初時都怕個鵝肝好油膩,不過d生菜同蕃茄都非常之新鮮,一d都無油膩感!到我個魚柳漢堡,首先睇下塊魚柳用咗咩炸皮,好似都幾薄脆咁喎,色呢part過關!食啦!塊魚柳真係色香味俱全,炸皮薄又脆,魚塊好juicy! 簡單的美味。以呢一個價錢其實我地會認為係可以一試,食物亦都係好食既,不過以性價比既角度考慮,就未必會返兜了。由於呢一篇係補寫返上年八月的食評,當時仲未搬鋪,而且相隔咗半年,有些感覺可能忘記了,寫得未必咁好,請見諒。

為咗避開等位既人,我地黃昏六點去到即刻入得。

鵝肝漢堡

魚柳漢堡