以前一星期食LUNCH都會幫襯一次, 但而家就越來越少, 原因係服務質素越來越差, 首先去到餐廳門口, 冇人招呼你, 收銀員得閒先會問你幾位, 以前一入門口已經有位侍應招呼你, 加上門口一定係排長龍等位, 所以大家去食都會自動自覺喺門口排隊, 之後又會有侍應出黎問幾多位, 做食客既最緊要係去到餐廳有人理你, 如果去到都冇人理你既, 咁下次都唔駛去幫襯, 今次去到門口都係冇人理, 有啲食客自己去搵位添, 有啲又自己上樓上搵位, 明明我地企咗喺到等位先, 之後收銀員收好晒錢啦, 先問我地幾位, 又叫我地上樓上等, 行咗幾步又有個侍應話你地入房呢邊, 入到去門口大房咁啱有4位卡位, 今次竟然有一個駐場既侍應喺到, 我地諗住落單既時侯, 先發現原來有半場人係等緊落單, 平時呢間房係叫天不應叫地不聞既, 除非有野上菜, 如果唔係唔會有侍應走入嚟睇場, 今日呢位侍應好明顯係新人, 加上有落錯單既情況出現凍檸茶 - 好明顯飲水部既職員好粗心大意, 有杯係漏咗比飲管, 檸茶一如以往茶底濃檸檬新鮮精選B餐係牛肉烏冬配雲吞 - 牛肉有啲半生熟, 烏冬冇乜煙韌口感, 雲吞蝦肉都爽口, 湯底都唔錯精選A餐係豬
精選A餐係豬扒出前一丁配炒蛋多士 - 多士多牛油, 炒蛋半生熟, 麵底唔算爽口, 豬扒軟熟

*** 食物質素都不過不失, 但服務質素就越來越差, 人手又唔夠, 最唔想去食既原因係冇人理, 一間餐廳除咗要有好既食物吸引人外, 最重要就係服務態度啦, 價錢都係其次, 服務態度差仲點吸引到客人下次再光臨呢?
2017-07-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)