2016-12-12 387 views
小弟過左幾個月空中飛人嘅生活,12月終於可以唔洗出差,梗係即時約朋友仔出黎食飯吹水啦~今次呢間餐廳係經係觀塘返工嘅朋友仔介紹,餐廳地方夠大,又有露天area,唔洗坐到好逼咁,幾好幾好~我地首先點左小食拼盤同凱薩沙律小食拼盤入面我最鐘意係個水牛城雞翼,啲汁夠惹味,啲肉又夠嫩,正個焗薯皮好香口,而且啲芝士味唔會過濃,唔錯唔錯啲沙律菜夠新鮮,而且好多煙肉碎,份量而都好多,抵食啊之後我地點左牛肝菌忌廉湯,生蠔同燒排骨個湯嘅味道唔會死咸 清清地但有牛肝菌嘅香味。生蠔夠新鮮,澳洲哥分灣生蠔個邊好爽口,我幾鐘意呢隻燒排骨係我同朋友嘅最愛,我地點左半份。上菜見到份排骨好開心,有成8條骨咁多~燒排骨啲肉質好嫩,唔似有時會食到啲燒到好似柴皮咁嘅排骨,而且個汁夠濃,食完4條我仲想食啊!我地點嘅飲品,仲有somersby 防水袋送~哈哈成晚我地不斷吹水 係咁細聲講大聲笑~真係好耐無同呢個朋友仔見面啦,所以唔經唔覺坐到人地差唔多收鋪點嘅我呢篇食評嘅標題係服務熱情嘅餐廳呢?係因為呢到嘅侍應就係好細心,一留意到我地隻碟污糟即刻幫我地換,水杯冇水即刻添水,又會主動行埋黎問啲野食好唔好,夠唔夠~呢一點小弟我真係好欣賞臨

我地首先點左小食拼盤同凱薩沙律
凱薩沙律
小食拼盤
個焗薯皮好香口,而且啲芝士味唔會過濃,唔錯唔錯

啲沙律菜夠新鮮,而且好多煙肉碎,份量而都好多,抵食啊
生蠔
牛肝菌忌廉湯
燒排骨
之後我地點左牛肝菌忌廉湯,生蠔同燒排骨

我地點嘅飲品,仲有somersby 防水袋送~哈哈

臨走個陣,佢地俾左佢地嘅聖誕menu俾我睇,叫我聖誕再去佢地餐廳。如果約到朋友,我會黎試下佢個聖誕餐~到時再寫過
2016-12-01
凱薩沙律