2020-07-20 569 views
Bella Shine 係觀塘工廈嘅中價西餐廳,之前告過急,並推出晚市二人套餐六折優惠,吸引咗唔少人去幫襯,好評唔少,不過亦有若干劣評,主要環繞服務問題。早排我就試咗一次,睇下到底啲評論可唔可信。我哋叫咗兩個午餐,分別係比目魚西京燒定食同明太子卡邦尼尖通粉,隨餐附送餐湯或沙律以及飲品。當日嘅餐湯係蕃茄湯,味道偏酸,頗合我口味,跟湯嘅蒜蓉包烘得好脆,蒜蓉同牛油味濃郁,唔錯。主菜嘅比目魚扒算大塊,肉質亦嫩滑,配菜有茄子同椰菜,全部蘸上燒汁一齊食,頗為鮮味,不過由於全部食材裝咗喺一隻大碗入面,較為似 “比目魚西京燒大碗飯”,同定食嘅期望有啲落差😂。卡邦尼通粉則略嫌明太子味唔太夠,醬汁亦唔太有卡邦尼 feel,不過味道正常,配上煙肉片同大量紫菜絲,食落都幾滋味。我哋係一點入座,當時客人好多,枱同枱之間空間非常少,坐得唔算舒服。客人多,店員有時未能即時提供服務,絕對可以體諒。不過,當兩點鐘大部份客人已經埋單離開之後,估唔到服務依然未有改善,我前後舉咗三次手,同一個 order 講第三次,先至有店員真正幫我落 order 叫餐飲😂,我那性急嘅家姐已經 black face,所以當杯咖啡嚟到之後,我

我哋係一點入座,當時客人好多,枱同枱之間空間非常少,坐得唔算舒服。客人多,店員有時未能即時提供服務,絕對可以體諒。不過,當兩點鐘大部份客人已經埋單離開之後,估唔到服務依然未有改善,我前後舉咗三次手,同一個 order 講第三次,先至有店員真正幫我落 order 叫餐飲😂,我那性急嘅家姐已經 black face,所以當杯咖啡嚟到之後,我匆匆飲完,匆匆埋單走人。後來睇返啲相先發現,我哋仲未食甜品呀😭...