同朋友行完sogo,血拼完之後就喺附近覓食。因為好想食沾麵,所以毫不猶豫就入咗去試下。一入到去,店員態度超好咁幫我地安排坐位,又遞咗2杯水俾我地。 睇完餐牌我地都係叫咗2個沾麵同埋1份牛舌。佢仲有張牌中英對照咁教人食沾麵嘅正確方法。呢個薄切牛舌都幾大份。佢整得超腍,有黑椒味,但唔會搶咗原本嘅味道。加埋檸檬汁,簡直係絕配!主角終於登場!一大份拉麵配上3塊厚切叉燒,3塊紫菜同埋半隻半熟蛋。試咗啖湯,超濃郁,有少少鹹,但係配埋個拉麵就啱啱好,超犀利,可以將個味調得啱啱好!另外,個叉燒肥瘦適中,好腍,完全係食唔停!個半熟蛋令到成個沾麵再度昇華!佢唔止蛋黃係流心,連蛋白都有啲係半熟嘅狀態,超好味!本身以為會太大份食唔晒,但係竟然食到完全冇得剩!一定會再嚟食!

睇完餐牌我地都係叫咗2個沾麵同埋1份牛舌。

佢仲有張牌中英對照咁教人食沾麵嘅正確方法。