2017-10-02 1049 views
周末去又一城,食晏時間間間食肆都排長龍,想食小籠包,咁就去排王家沙啦。兩個人都等左幾個字。兩個人叫左一個鍋貼、小籠包、紅燒大排麵同回鍋肉,另加兩杯菊花蜜。菊花蜜好好飲,清香解渴,$22一杯。鍋貼都好好食,底脆餡多,但$39得三隻,性價比甚低。小籠包都係穩打穩紮之選,皮唔算薄,但都叫多汁。紅燒大排麵有驚喜,大排即係豬扒,好鬆軟入味,唔會覺得油膩,比炸排好食。由於豬扒一大塊冇剪,兩份分有啲難咬,我地擺埋一邊先,有位女店員見到即刻問需唔需要幫手剪,好細心。我地講ok佢就拎較剪筷子過黎即席剪,讚!回鍋肉好多菜,冇咩肉,味覺都ok,但性價比都係偏低。臨走前隔離枱漏左把遮,上文提到嘅細心服務員見到又即刻追過去俾返個客,忍唔住睇睇佢名牌,呢位服務員叫wailin,真係好盡心!
窩貼

鍋貼都好好食,底脆餡多,但$39得三隻,性價比甚低。
蘇式小籠包

小籠包都係穩打穩紮之選,皮唔算薄,但都叫多汁。
紅燒大排湯麵
回鍋肉