2019-04-11 239 views
今日早上同媽咪去柴灣探朋友, 之前一日媽咪話想食西餐,所以我已經預早訂定枱 帶媽咪到柴門食lunch。 我們大約一點鐘到達, 餐廳已經坐滿客人了, 好彩我一早訂定枱。 入到店內見到有live band 擺設, 原來逢星期六日晚上都有live band表演的。我們各點一個午市套餐,蒸三文魚配忌廉菠菜,蕃茄莎莎$108,烤美國優選肉眼牛扒配薯菜,牛肉濃汁$168。 套餐還有柴門特色沙律, 蘭度豆忌廉湯配健康麵包和餐飲。 之後加一件紐約芝士餅$16同媽咪一齊食。蘭度豆忌廉湯配健康麵包~ 忌廉湯熱辣辣配麵包好好味,沙律菜好新鮮。烤美國優選肉眼牛扒配薯菜~ 牛扒點了七成熟,烹調的時間剛剛好, 切開見到淡淡粉紅色, 肉質嫩滑,牛肉味極濃,點埋牛肉濃汁一起吃, 令到牛扒的味道更加出色。蒸三文魚配忌廉菠菜, 蕃茄莎莎~ 平時出面食煎三文魚就食得多, 好少見到有蒸三文魚, 所以一於試一試。 蒸的時間控制得剛剛好, 肉質非常嫩滑, 還有忌廉菠菜和番茄莎莎, 令到口感更加豐富。紐約芝士餅~ 食完主菜好想食番少少甜嘢, 加$16點了一件芝士餅, 香濃的芝士味,啱曬芝士控的我。餐茶我們點了一杯熱咖啡和一杯熱齋啡

蘭度豆忌廉湯配健康麵包, 柴門特式沙律

烤美國優選肉眼牛扒配薯菜,牛肉膿汁

烤美國優選肉眼牛扒配薯菜,牛肉濃汁

蒸三文魚配忌廉菠菜,蕃茄沙沙

紐約芝士餅

餐茶我們點了一杯熱咖啡和一杯熱齋啡, 嘆埋杯咖啡就完成一個咁好味的午餐了。
熱咖啡

熱齋啡

整體而言這裏的店員服務質素非常好,他們會主動介紹菜式。埋單的時候還有一個大驚喜,原來打電話訂枱是有八折優惠的,平咗當然開心啦!

2019-04-11
$132 (Lunch)
蘭度豆忌廉湯配健康麵包, 柴門特式沙律
烤美國優選肉眼牛扒配薯菜,牛肉膿汁
烤美國優選肉眼牛扒配薯菜,牛肉濃汁
蒸三文魚配忌廉菠菜,蕃茄沙沙
紐約芝士餅
熱咖啡
熱齋啡
  • 蘭度豆忌廉湯配健康麵包
  • 蘭度豆忌廉湯配健康麵包,柴門特式沙律