2009-09-27 123 views
今日一行6人約左去泰簡單聚餐, 好彩訂左枱6:30pm, 唔係都有排等, 安排左一張近露天既長枱比我地, 環境真係好好, 好有氣氛, 如果天氣不太熱既坐出去都ok~~~我地點左以下既菜式: 柚子沙律: 我覺得酸左少少, 但都ok既~~ 蝦蛹: 好味, 炸得岩岩好, 外脆內彈牙, 配合埋醬汁一流 蟹肉米粉生菜包: 好清新, 不過蟹肉略嫌唔夠多 炒芥蘭: 都唔錯, 好似係用咸魚炒, 唔會太咸, 有少少辣 金枕頭: 睇食評就好評如潮, 所以試下, 夠香又不太辣, 最好趁熱食, 會好味D 架~~ 炒貴刁: 好惹味, 係旁邊仲有3款調味比你揀, 不過加唔加都已經好好味~ 明爐蒸烏頭: 呢個賣相好吸引, 不過味道就麻麻,加上好多魚骨, 要好小心食, 咽左一條魚骨後唔敢再食 >.< 仲要成$160一條, 本人覺得唔多抵食.... 荔枝特飲: 賣相好靚, 有朵花裝飾, 不過甜左少少 (本人飲開少甜飲品).... 甜品: 南瓜糕&椰汁西米糕: 淨係試左椰汁西米糕, 好香好濃既椰汁味~$8一個整體黎講, 今晚既晚餐都算中上~可能星期六晚, 人比較多, 服務略嫌未夠殷勤 ^^

我地點左以下既菜式:
柚子沙律: 我覺得酸左少少, 但都ok既~~
蝦蛹: 好味, 炸得岩岩好, 外脆內彈牙, 配合埋醬汁一流
蟹肉米粉生菜包: 好清新, 不過蟹肉略嫌唔夠多
炒芥蘭: 都唔錯, 好似係用咸魚炒, 唔會太咸, 有少少辣

柚子沙律
蝦蛹