2019-10-13 62 views
朋友話呢間很不錯,所以塔到北角站來試試。北角站A1出口轉左直行過對面馬路後再轉左行入1條街轉左直行很近,行5分鐘就到。一坐低我已被老重慶奇味雞煲吸引,再掃落去竟然有我最喜愛的田雞,真的很小店是有此配料叫,一定要叫拉,豬大腸是我至愛點小得,最後我們點了魚皮,魷魚,鮮魚片,唐生菜,午餐肉,細樽竹䉀茅根。老闆娘很貼心,雞煲上枱就教我地點樣煮先最好食,她說應把田雞,魷魚等配料可跟雞煲一起爆抄來食會比較好味,食完雞肉後先加湯,她還說不要加太多湯比較好味。雞煲唔係好麻辣個種麻痹的辣,是比較香辣那種,我最怕食到滿口麻辣子,朋友同我都勁愛呢種特別的雞煲味!我地叫小辣,因為唔想太辣,小辣對我來講都仲可以辣d, 因為朋友不太食得辣就佢吧!我跟朋友先食雞煲内的雞,豆卜,冬菇。豆卜吸曬d精華好好味。🥰🥰🥰食曬d雞肉後,開始加水打邊爐拉。炸魚皮:老闆娘說自家炸,所以唔會油同埋新鮮香脆,唔怕食左千年油炸架魚皮落肚,良心食市。鮮魚片:我朋友唔食魚,但她竟然喜歡食,因為覺得呢種魚唔胜同好滑 ,一問之下是桂花魚,好白滑又好味亞~幸福🌻田雞:好滑好滑好滑,我至愛!大腸:一定要先落,本身要夠淋,預先落於煲內煲入味,超愛。🤩
朋友話呢間很不錯,所以塔到北角站來試試。

一坐低我已被老重慶奇味雞煲吸引
,再掃落去竟然有我最喜愛的田雞
,真的很小店是有此配料叫,一定要叫拉,豬大腸是我至愛點小得

我跟朋友先食雞煲内的雞,豆卜,冬菇。
豆卜吸曬d精華好好味。🥰🥰🥰
食曬d雞肉後,開始加水打邊爐拉。

,一問之下是桂花魚,好白滑又好味亞~幸福🌻
田雞:好滑好滑好滑,我至愛!

大腸:一定要先落,本身要夠淋,預先落於煲內煲入味,超愛。🤩🤩🤩
魷魚:細心地介花後易熟。

午餐肉:真係高質午餐肉,索曬d湯汁,巧巧味!🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
竹䉀茅根:自家煲,所以勁足料又清熱氣。😙😙😙