2020-05-12 435 views
有驚喜既日本串燒。今次食朋友生日飯,一去到個環境就有驚喜, 被安排坐向窗邊位置,感覺開掦,放鬆,剩係呢個環境已經無晒Monday blue👍我地先叫左雞泡魚干同黑松露枝豆作前菜,雞泡魚乾好食,油脂清香,好有咬口,略嫌份量太少,唔夠喉!好在仲有枝豆,滿滿既黑松露,未上枱已經聞到好香,好食到停唔到口,好快就清晒兩碟前菜!原本諗住逐樣叫可以食熱辣辣既串燒,但原來餐廳會用個迷你串燒架,用熱石keep 住食物溫度,好用心,加分!主菜黎喇,d串燒幾特別,我自己最鐘意墨魚腸,又爽又入味。露筍豚肉都正,露筍包住豚肉一齊燒,燒到香甜多汁既豚肉,一d都唔乾,正!重有豆腐,估唔到燒豆腐可以咁好食,應該係加左特別醬汁!值得一提既係大蔥雞肉串同成條都係蔥既牛肉串,朋友十分鐘意,仲有舖滿紫穌葉既雞串,剌激味蕾,香氣十足!串燒普遍高質,唯一不足係燒廣島蠔,個汁好似太重味,蓋過左蠔既鮮味!作為蟹痴既我,最後忍唔住加左個松葉蟹稻庭烏冬,烏冬爽囗彈牙,蟹肉鮮甜,份量亦唔少,大滿足!另一加分之處係個職員超細心見我地分串燒食,主動話幫我地分,仲主動幫我地影合照,超好服務態度👍抵讚!下次想試埋清酒,芝士年糕同和牛串!
有驚喜既日本串燒。
主菜黎喇,d串燒幾特別,我自己最鐘意墨魚腸,又爽又入味。
重有豆腐,估唔到燒豆腐可以咁好食,應該係加左特別醬汁!
下次想試埋清酒,芝士年糕同和牛串!
2020-05-11
Celebration