以前細個呢就唔捨得黎Intercontinental 食飯因為覺得好貴 但係人大左 開始鍾意試唔同嘅嘢想見識多啲 比較之後反而覺得佢哋嘅性價比其他五星級酒店高 好多細節都有detail 位今日黎食扒因為知道呢間西餐歷史悠久 今次第一次嚟就食佢最出名嘅扒啦 呢個扒房入面嘅廚房係用炭火 每個扒即場燒 但係奇怪嘅事出面嘅餐廳位置係一丁點兒既油煙味都冇 要大讚佢哋嘅抽油煙機系統👍肉扒出到嚟唔單止皮係香和脆 肉入邊嘅肉汁可以保存到 個溫度係啱啱好 所以我成塊都一個人食晒 自己之前試過整 但都真係煎唔到咁嘅水平成餐飯最開心嘅都係佢五星級嘅服務 有好多種海鹽比我揀 其中法國burgundy煙燻鹽係最好亦有唔同國家進口嘅刀任君選擇,成件事食得好有lifestyle 和 personalize 既感覺開心!

開心!
  • 自助沙律吧