2020-06-25 320 views
呢間越南小店位置唔太顯眼,之前一直行過幾次都唔覺佢嘅存在🤣,店內冇華麗裝修,都幾多人外賣堂食只有簡單六張枱,但食完相當有驚喜‼️/扎肉法包$43相當大件,有七款配菜選擇麵包都有法包🥖/軟包🥯可以揀,包皮烘得脆脆地餡料超級豐富,有齊蔥、芫荽、扎肉、酸菜、青瓜、肝醬,一啖咬落去勁開胃又滿足,女仔細食的話一份應該KO😛!/烤豬肉撈檬$55,坊間食的話魚露水係會分開提供,但呢到就會落埋碗粉到,比例係落得啱啱好👍🏻唔會過酸,最驚喜係烤豬肉超級入味,食得出香茅味道超正!/米紙蝦卷$35有兩條,眼見每枱都會叫應該係超熱門菜式💥,米卷包得相當孔實,咬落去唔會鬆散,每條都有兩隻大蝦同酸蘿蔔、檬粉同香菜,沾上醬汁相當惹味🤩,夏天食相當fresh!/牛油果沙冰🥑$30,係食評網見到超級多人叫,其實似smoothie多過沙冰,飲落相當creamy,如果你係牛油果控會相當喜歡,但我就麻麻啦🤣/最後食埋班蘭綠豆糕$15,咬落勁煙韌,班蘭味幾出眾,中間夾著綠豆溶唔會太甜,估唔到兩個人都食左咁多野😂,埋單唔洗兩舊,值得支持呢啲💛小店!