2020-08-03 1659 views
首次光顧天龍軒,當然要黎試下佢既招牌菜啦!齋係間餐廳既裝修同埋風景已經好有氣派。揀左白牡丹王,茶味吾算濃,每次飲都有陣陣淡雅香味。琥珀合桃好好食,我好快食完再黎多個😆1️⃣龍鳳燒賣,分量十足。一舊係層層疊住爽脆既蝦肉,另一舊係鮮味既帶子。2️⃣蝦多士炸得脆而上面塊蝦肉係剛剛好熟,配埋甜酸醬,特別開胃。3️⃣鮑魚酥呀⋯⋯一定要叫。果件乾鮑Q彈到我用叉係篤吾入。篤左幾次,最後用匙羹食😂好彩餐廳貼心地一早切開成三舊。淋多d用鮑魚製成既醬汁,停番係口中既味道濃郁又香醇。4️⃣花雕蛋白煎蟹鉗,又係一款必叫菜式。蟹鉗好巨形!蛋白滑溜,加上薄薄既花雕芡汁。我非常喜歡。5️⃣天龍軒既叉燒最終出場,要早一日預訂。佢係我成世人第一次遇到甘軟熟既叉燒!由於太軟熟既關係,我食前錄片用筷子係甘夾下佢🤣真係好好食,當堂以後吾食其他既叉燒。6️⃣甜品叫左蛋撻,朋友介紹係必食架喎。雖然我吾係好好甜品,舊蛋撻塊酥皮係鬆軟,蛋汁係岩岩好熟,有動L既效果。埋單朋友有折扣優惠🥳食物質素好好,服務質素就普通啦,因為我去廁所冇人指示係邊,我迷左路,去完廁所返黎張餐巾冇摺成三角形放係枱面,仲話米芝連兩星喎⋯⋯人地TATE一星都有依種服務啦!
首次光顧天龍軒,當然要黎試下佢既招牌菜啦!
齋係間餐廳既裝修同埋風景已經好有氣派。
揀左白牡丹王,茶味吾算濃,每次飲都有陣陣淡雅香味。
琥珀合桃好好食,我好快食完再黎多個😆

埋單朋友有折扣優惠🥳