2019-02-03 1541 views
平時都有食下日本菜,但都有段時間無食放題喇🤤基本上每次去旺角行過兆萬都會有堆人塞傳單俾你介紹放題。今次就試左兆萬10樓既哩間「大本瀛」。記得一定要訂位呀,我地2個去冇訂座,佢俾左張面壁既單邊枱我地,坐得都幾逼同唔舒服☹我估呢個位應該係俾毒撚一個人自己食放題的🙈😂不過... 食物質素方面真係唔錯刺身方面,都有10多款選擇。個人推薦,三文魚比想像中既好食,放題最忌刺身無味 / 食到冰水味,哩度既三文魚真心唔差。另外仲有赤貝都好鮮味,甜蝦係有埋蝦頭既,帶子亦都幾厚肉。除左刺身,仲叫左少少特色壽司。壽司唔需要食太多,食特色就夠了。有海膽花之戀、鰻魚、象拔蚌、黑松露帶子等等!串燒方面,我地都試左燒冬菇、日本甜薯、雞軟骨、燒菠蘿炸物方面就試左多春魚、吉列炸蠔、香芋波波、芝士波波,仲有芝士蠔、蒜香帶子等等。飲品方面,除左普遍放題都有既芒果汁、蘆薈汁,仲有比較少見既椰汁,都幾好飲。最後,臨尾都要encore 多次刺身,最好味個4款要黎多1 round: 有頭甜蝦!帶子!三文魚!赤貝!最後,緊係叫甜品。臨夠鐘埋單前,會有侍應俾張「L: 甜品紙」,入面都有10樣8樣選擇,我地揀左木糠布甸,紅豆菓子。除此之

不過... 食物質素方面真係唔錯

刺身方面,都有10多款選擇。
另外仲有赤貝都好鮮味,甜蝦係有埋蝦頭既,帶子亦都幾厚肉。

除左刺身,仲叫左少少特色壽司
壽司唔需要食太多,食特色就夠了。
有海膽花之戀、鰻魚、象拔蚌、黑松露帶子等等!

串燒方面,我地都試左燒冬菇、日本甜薯、雞軟骨、燒菠蘿

除此之外,仲有雀巢雪糕,有4款口味:雲呢拿、芒果、香芋、紅豆,仲有一口mochi,芒果,黑芝麻!

大本𤅗整體而言,食物質素係有驚喜,味道、溫度及選擇都唔錯。但記住想坐好d就要訂好位先喇😋
Type of Meal
Dinner