2018-07-13 8872 views
心情麻麻地,天氣麻麻地,就岩晒黎尼間MAMADAY CAFE食野啦有趣的店名,有趣的裝修設計。今日下午5,6點左右來到店門傻傻分不清哪個門才是入口只因佢既門面設計誤導左我令我蕩失路😂想了又想才走進店內內在設計好靚好多色彩店內亦有好多乾花報置能令人心情喜悅餐牌同餐具設計亦都很有趣,雖然食物不是特別既野但個名就好搞鬼同朋友兩個人叫左3款食物,2杯飲品飲品我揀左《手工紫薯牛奶》$48這杯只有冰的外貌超吸引打卡一流而且標明係用新鮮紫薯製的所以飲落去有少許紫薯粒第一啖有滿滿cream,但隔左陣我即使叫左少冰都好快成杯野變成水,無咩味不過剩下紫薯香味同玫瑰花🌹香味,可能牛奶🥛落得吾夠多另外朋友點的《朱古力牛奶》$48有熱有凍揀而尼杯係凍既,杯身設計好靚,連個杯咀既位置都花心機用朱古力整到流出來既效果,傻傻分不清是真是假😂不是朋友話好淡好似飲水食物方面第一樣叫左個《可能會失望黑松露比薩🍕》$112個名真係好吸引我注目,所以揀左佢,不但沒有失望給了我驚喜,即叫即整,所以要等耐一點但就真心好好味,pizza係薄身,餅底好脆口,芝士、蘑菇同黑松露好夾,好香同惹味食完一件又一件停吾到口另外第二樣叫左個《明太
只因佢既門面設計誤導左我令我蕩失路😂想了又想才走進店內

第一樣叫左個《可能會失望黑松露比薩🍕》$112
食完一件又一件停吾到口

可能會失望黑松露比薩

另外第二樣叫左個《明太子炸薯條🍟》大$58
明太子醬好惹味,店員仲有細心另外再加多個驚吾夠醬,明太子粒粒醬有咬口連埋薯條好好味,主打其實得個醬正,薯條🍟一上已經凍凍地,似係炸完放左係到備用

一向鐘意食薯條既我大失所望,不過幸好有個明太子醬補救番

明太子大薯條

明太子大薯條

第三樣叫左《不過如此炸雞翅-蜜糖芥末味》$68
不過如此炸雞翅-蜂蜜芥末味

外貌雖普通,名字也都表明,但食落好驚喜,真心夠入面,甜甜地之保食到芥末既香味,吾太會重芥末但又食到少少攻鼻係可接受到既範圍,所以係整到剛剛好

不過如此炸雞翅-蜂蜜芥末味

好欣賞店既設計,不論任何一個角落都報置得好用心,每樣物件既配搭都好靚好有特式,店內餐具、餐牌、店名,仲有好多有趣既指示牌,連洗手間都特別用心,入到來心情麻麻地也會轉好吧

來前可預約,到左晚上6點幾店已經沒位置了,食物不差,就差在飲品比較淡一點
2018-07-11
可能會失望黑松露比薩