2018-10-27 4015 views
老細請食飯,專登入西貢食海鮮,老細應該識店內重要人士,所以特別安排好舒服既房比我地老細一早點左餐,餐廳既經理亦即場送左沙薑雞腳同炸豆腐比我地,個炸豆腐真係超正,皮勁薄,但唔會爛,裡面既豆腐非常嫩滑,食完一條會好想再食第二條,但由於要留肚,就適可而止第二樣到係椒鹽鮑魚,清蒸食得多,椒鹽真係好少,食落我都係鐘意原汁原味清蒸多啲,椒鹽太濃味搶左鮑魚鮮味跟住上左一個魚刺身,魚係花金鼓,餐廳侍應話呢個魚唔係經常捉到,係靚野,食落都好鮮甜跟住來白灼蝦,蝦🦐好大隻亦好鮮味接住係炒聖子,聖子好大條,都很惹味接住高潮係避風塘蟹焗飯,炒完蟹再放入飯,飯吸了蟹既味,大夥兒都掛住食碗飯,反而蟹好像成了配角,因為碗飯真係好正如果自己來未必食得咁好,希望老細好快又帶我地來食啦

跟住來白灼蝦,蝦🦐好大隻亦好鮮味

接住係炒聖子,聖子好大條,都很惹味

如果自己來未必食得咁好,希望老細好快又帶我地來食啦
沙薑雞腳
炒聖子