2023-03-14 81 views
第一次喺銅鑼灣食呢間川菜,味道質素都唔錯~香辣魚皮($68)辣度係小辣,魚皮好爽口,份量都幾多,配上紅蘿蔔絲同芫茜食好清爽👍🏻金湯酸菜魚($188)上到嚟都幾大兜,湯底真係金黃色,酸度好夠✨,魚肉大大塊,肉質嫩滑,冇骨,食唔到泥味,配料有基本嘅薯粉、芽菜等等,亦都有少見嘅冬菇、杏鮑菇,食到原粒嘅花椒,對我嚟講酸辣度足夠,好送飯👍🏻👍🏻京蔥羊肉($98)羊肉份量都幾多,唔會好騷,京蔥好香,炒得好惹味🤤🤤附上有6塊麼麼皮,可以包住啲京蔥羊肉一齊食,正~回鍋肉($78)啲菜好甜!唔會好辣,腩肉又唔會好肥,唔洗食到成口油~又大送飯之選,唔會太咸,好好味😋😋紅糖糍粑($58)第一次食,糯米團軟糯,面頭煎得金黃色,夠香脆,點黑糖漿食好正,好似有種魔力咁食唔停口✨
第一次喺銅鑼灣食呢間川菜,味道質素都唔錯~

香辣魚皮($68)
香辣魚皮
香辣魚皮

金湯酸菜魚($188)
金湯酸菜魚

京蔥羊肉($98)
京蔥羊肉

回鍋肉($78)
回鍋肉
回鍋肉

紅糖糍粑($58)
紅糖糍粑
紅糖糍粑