2018-10-20 1170 views
鼎太豐啲出品都算係有保證,但每次食都覺得份量太少,每碟菜都很少份,同價錢不符合正比。 醉雞唔會有太大酒味,剛剛好,肉滑,沒有酥味,但今日呢碟比起平時仲細碟,份量免強夠兩個人,多一個都唔得。炸醬面 不錯,平時不愛吃炸醬面的我都吃光,有肉粒同豆腐干仲有啲類似肥豬肉臘腸物體,好彩冇花生醬 麻醬之類,比較岩我口味,但有點dry,面都好吃,有口感,唔太淋。呢個豬肉粉皮,對我來說太辣,但是好吃的,好食過出面的,一樣都是份量太少! 它的炒飯是百吃不厭的,既香又不會覺得太熱氣,有蛋同蔥花,好簡單唔洗太花巧都好好味,個豬扒不會油淋淋同干淨淨,豬反而多過飯,豬份量充足值得一讚 但個飯係一個人又太多,兩個人又唔夠飽。 仲有紅油抄手都好好味,唔會太辣,入面啲菜肉都感覺新鮮,但都係得5粒左右。總括來說,鼎太豐出品不錯,質素不用擔心,價錢貴不緊要,份量太太太小碟了,如果一家人來吃,每樣菜都至少要叫兩碟先夠食!可以改善下 !

醉雞

炸醬麵