2018-05-02 3252 views
近排經常留意一個餐廳訂枱app, 有好多中高價餐廳在非繁忙時段,只要經呢個app訂枱,就會有10到50%off嘅優惠!今次就約左兩個中學同學聚會,我見呢間餐廳六點入坐,有半價優惠!星期六都有!加上之前一直想試,就馬上訂枱試下!去到六點佢剛剛開門,等左五分鐘就安排我地入坐!餐廳不太大,但裝修得幾有格調。有一張長bar枱,放滿各式各樣嘅酒!我上網睇過,夜晚好多人會到訪飲返兩杯!枱同枱之間空間都勉強足夠,坐得都幾舒服。我地三個人,叫左一個小食,兩個主食都好夠飽!上菜前服務生拎左每人一個黑炭小麵包,伴邊配上牛油。麵包新鮮,熱騰騰的!小食叫左個薯條,新鮮炸起嘅薯條食落香脆,醬汁味道都不錯。一個意粉,佢另一邊會有人拎舊大芝士岀嚟,即場加上意粉把芝士溶在上面意粉味道偏咸,但麵近有咬口,伴菜微微熱過,味道不錯。另一個主菜叫左牛扒 sirloin, 點左medium, 但嚟到有點過熟,如果唔愛太熟嘅朋友仔,可以點medium rare會比較好!但肉質幾軟熟!反而伴在旁的醬汁不太夾。整體環境,食物質素加上半價的價錢,十分抵!帶女朋友或者興祝到訪是適合不過!

枱同枱之間空間都勉強足夠,坐得都幾舒服。

我地三個人,叫左一個小食,兩個主食都好夠飽!

小食叫左個薯條,新鮮炸起嘅薯條食落香脆,醬汁味道都不錯。

意粉味道偏咸,但麵近有咬口,伴菜微微熱過,味道不錯。

但肉質幾軟熟!反而伴在旁的醬汁不太夾。