2022-03-06 834 views
位於黃埔AEON地庫超市隔離嘅泰國餐廳 雖然見到午市套餐定價都唔平😮 但係實在太肚餓啦 所以就入咗去食個lunch 但係呢個故事教訓我唔好貪就手😩Lunch set主要都係粉麵飯 再配一杯飲品 但係都$70起泰式蝦醬炒飯炒飯上面嘅炒蛋真係好搶鏡 除咗炒蛋仲有豆角 肉鬆 臘腸等嘅配料 食入口飯粒都算粒粒分明 但係食多幾啖就覺得有啲油膩🙈 雖然炒飯有加到辣椒碎一齊炒 但係並唔辣嘅泰拍耶招牌馬沙文咖喱牛筋腩飯呢個咖喱真係好令人失望 一啲咖喱味都食唔到😢 見到咖喱有加到椰汁 但係真係冇乜味 牛腩份量唔多 又切得比較碎 另外仲送條頭髮俾我哋添 見到真係咩胃口都冇晒🥺雖然紅磡區唔係好多泰式餐廳 但係真係唔推薦大家嚟呢間食☹️

泰式蝦醬炒飯
泰式蝦醬炒飯