2017-01-18 6062 views
好耐無去HeSheEat食啦,想當年排隊排到傻,仲要係門口喂蚊,他們甜品好出色好靚,經過左一段日子,人係貪新鮮,我就無去了,最近才知道原來出左小食,晚餐,於是心癢的今晚就去食, 我和朋友分別點了,廚師推介香煎紐西蘭羊架$158,黑松露春雞意大利飯$128,炸磨菇釀雞肉$68, 綠茶窩夫$58, 抹茶奶昔$42,士多啤梨玫瑰花茶$45, 埋單$499。 首先第1道食物係炸磨菇釀雞肉,剛好有沙律係底,沙律菜淋了檸檬汁 所以酸酸地幾香,磨菇都幾大隻釀到圓波形,切開仲有d菇汁,我建議大家唔好一口禁放嘴食,因為剛炸好好熱好脆,菇汁好juicy,免治雞肉亦很配,呢個小食好有口感又有層次,而所配沙律醬係黑松露蛋黃醬,唔好唔點因為好味,我們連菜都點這款沙律醬,食清晒唔做大嘥鬼,雖然得四件菇。第2道就係飲品啦,首先抹茶奶昔,面層有鮮忌廉,抹茶味濃而不過甜,不是綠茶粉次貨扮,入口滑溜味道乎合黃金比例;士多啤梨玫瑰花茶,開頭見到士多啤梨雪糕好興奮,但因為相機食先架嘛,影完先急急食雪糕,因為怕雪糕溶,係呢個時候我發現雪糕放左一個玫瑰花形的冰內,所以不會接觸到玫瑰花茶,而且因為冰包圍著,完全沒有走樣,士多啤梨雪
炸磨菇釀雞肉
第2道就係飲品啦,首先抹茶奶昔,面層有鮮忌廉,抹茶味濃而不過甜,不是綠茶粉次貨扮,入口滑溜味道乎合黃金比例;士多啤梨玫瑰花茶,開頭見到士多啤梨雪糕好興奮,但因為相機食先架嘛,影完先急急食雪糕,因為怕雪糕溶,係呢個時候我發現雪糕放左一個玫瑰花形的冰內,所以不會接觸到玫瑰花茶,而且因為冰包圍著,完全沒有走樣,士多啤梨雪糕內有士多啤梨果肉,就是酸甜感覺,飲一啖玫瑰花茶,唔太甜即情少甜feel剛剛好,有點茶味有玫瑰香,我覺得有中和作用,真的喜歡
玫瑰冰中的士多啤梨雪糕
主菜:香煎紐西蘭羊架, 賣相好吸引,3件羊架架仔烤得剛好,肉是粉紅的,又嫩又易咬,羊架少少羶,但呢點羶我覺得可以接受,而且好應該食羊有羊的味道呀
伴碟黑醋沙律食晒,配菜烤意大利黃瓜,意大利青瓜,黃椒,紅椒,顏色鮮明,簡單清甜。
另一個黑松露燒春雞意大利飯,芝士味濃,飯應該用左雞湯,芝士,同黑松露碎,食落軟綿綿又香香的味道,燒春雞係烤完放上面,半邊春雞起左骨的雞胸和雞脾位,外皮燒烤過微甜有蜜糖味,肉質唔乾唔鞋,可能因為春雞肉比較嫩,呢味菜個盤好熱,我相信成碟放過入烤爐,我隻手中招,喜歡拍照的小心。
甜品當然不可錯過綠茶窩夫,禁耐無黎水準無跌,日本紅豆(大粒),黑糖漿,綠茶味窩夫,外脆內軟啡色配綠色,綠茶雪糕同吃,我忍唔住影了又影,真心的多一球雪糕就更perfect
有點意由未盡
無去禁耐真係不知道,HeSheEat都加左主菜,以後慶祝,紀念日,一條龍西餐又多一個地方選擇。拍拖朋友必到景點,基本上女性一定喜歡

提外話:服務員落單時甜品講左後上,到我們食完主菜,服務員收碟再換左套新碟同义給我的食甜品甜品上桌我們發現並不是所點甜品服務員即時撤走,並道歉實在難得,今時今日服務態度,值得一讚!
抹茶奶昔, 士多啤梨玫瑰花茶
煎紐西蘭羊架
黑松露燒春雞意大利飯
綠茶雪糕窩夫
2017-01-17
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
抹茶奶昔, 士多啤梨玫瑰花茶
煎紐西蘭羊架
黑松露燒春雞意大利飯
綠茶雪糕窩夫
  • 抹茶奶昔,士多啤梨玫瑰花茶
  • 朱古力曲奇咖啡沙冰
  • 抹茶心太軟