Green Orange

2018-08-27 199 views
今次黎左呢間係中環既樓上舖,同女友慶祝我地既anniversary, book既時候睇open rice見佢D相同賣相都唔錯,所以一試,去到都無令人失望,首先係個裝修都頗有情調,淡黃色既燈光,cozy既環境,加上咁岩個日落雨,我地坐係窗邊,好似去左英倫咁既感覺。只係當日人比較多,嘈左少少但都仲可接受。食物方面,可能係因為樓上舖關係,價錢係中環黎講一D都唔算貴。因為時間早唔算肚餓,我地叫左唔多野,一個沙律、一個湯同一個risotto。沙律方面好有驚喜,我地叫左個燒帶子柚子沙律。帶子一開二燒到岩岩好,配上清新既新鮮柚子,同少少醋,好Refresh好開胃。湯方面我地叫左個黑松露雜菌忌廉湯,忌廉打到岩岩好,好Creamy得黎又不失黑松露既香味,差D想叫多個!因為我地兩個都好鍾意黑松露,所以risotto叫左個香煎鵝肝黑松露雜菌意大利飯,我欣賞佢既鵝肝煎得夠香,雖然我唔識分究竟佢係鴨定鵝,但果浸油香依家都仲記憶猶新,配上雜菌忌廉汁中和番,實在係岩岩好。總結黎講我好對呢間餐廳十分滿意,高度推薦!!!

燒帶子柚子沙律

黑松露雜菌忌廉湯

香煎鵝肝黑松露雜菌意大利飯

總結黎講我好對呢間餐廳十分滿意,高度推薦!!!