2017-03-27 547 views
同女友行街行到攰攰地,打算搵個地方坐低食下嘢抖一抖,於是女友就帶我我上黎呢間樓上cafe一上到黎就見到幾個展示櫃有滿滿既模型,手辨仲有一大櫃既漫畫任睇好多年無試過拎係手咁睇漫畫仲有大量boardgames,同一部老闆特製既500合1電視遊戲機,仲要有舊版街機既遊戲係入面我顧住打機,唔記得影相我地兩個都行到餓,所以order左“2人至尊份量套餐”先上份芝士蒜蓉包,蒜蓉味唔算重,但塊包焗得夠香脆再黎凱撒沙律,沙律菜夠新鮮爽脆,灑上少少芝士碎,不錯小食我地揀左“薯仔屋蜜汁雞翼”醬汁少少甜唔膩,燒到剛剛熟,令肉質嫩滑多汁主菜當然要試下拎過獎既豬仔骨肉質鬆軟唔黏牙,骨肉分離,醬汁咸咸甜甜用刀叉食都唔會感到麻煩用手食更要連手指都吸啜埋跟著上左個香噴噴既米蘭蕃茄肉醬千層麵碟邊既肉醬係到滋滋作響,淨係聽聲都令人肚餓一更一更咁肉醬同千層麵放入口,一啲都唔會膩,肉醬帶有蕃茄既甜味,芝士焗到香口最後甜品有雪糕泡芙,為一餐畫上句號
一上到黎就見到幾個展示櫃有滿滿既模型,手辨
仲有一大櫃既漫畫任睇
好多年無試過拎係手咁睇漫畫

仲有大量boardgames,

我顧住打機,唔記得影相
我地兩個都行到餓,所以order左“2人至尊份量套餐”
芝士蒜蓉包
先上份芝士蒜蓉包,蒜蓉味唔算重,但塊包焗得夠香脆
凱撒沙律
再黎凱撒沙律,沙律菜夠新鮮爽脆,灑上少少芝士碎,不錯
薯仔屋蜜汁雞翼
小食我地揀左“薯仔屋蜜汁雞翼”

醬汁少少甜唔膩,燒到剛剛熟,令肉質嫩滑多汁
醬烤豬仔全骨
主菜當然要試下拎過獎既豬仔骨

肉質鬆軟唔黏牙,骨肉分離,醬汁咸咸甜甜

用刀叉食都唔會感到麻煩

用手食更要連手指都吸啜埋
米蘭蕃茄肉醬千層麵
跟著上左個香噴噴既米蘭蕃茄肉醬千層麵

碟邊既肉醬係到滋滋作響,淨係聽聲都令人肚餓

雪糕泡芙
最後甜品有雪糕泡芙,為一餐畫上句號
2017-03-20
$188 (Tea)
薯仔屋蜜汁雞翼
醬烤豬仔全骨