2021-04-27 48 views
星期六約咗朋友去海港城行街,行到咁上下見到呢度有間好靚嘅Cafe,既然行到攰就入去坐低Hea下!見到呢間餐廳好靚好多打卡位,但未打卡之前嗌杯嘢飲先,我係咖啡迷所以見到咖啡menu好開心,但朋友唔好咖啡,好在呢度都有茶可以飲!我叫左杯Flat white,店員送嚟嘅時候好細心提醒我要快啲飲,唔好掛住打卡,如果唔係味道會變!杯咖啡好靚,同埋味道都好好,唔會過苦過酸!朋友揀左雲南滇紅,嚟到覺得個外型好靚,冇諗過茶可以咁裝,朋友比左啲我試,茶香濃郁!叫左個煙三文魚沙律配檸檬醋醬,份量好足,未試過啲三文魚多到食唔落,而且三文魚肉質好厚實,最鍾意個檸檬醋醬酸得嚟好清新、好開胃,搞到我哋keep住咁食!我哋仲叫左個香草牛肉漢堡配黑松露沙律醬,個漢堡仲可以拉絲,好正,牛肉好夠味,兩個女仔食都好飽!呢度環境好靚,而且係海港城嚟講價錢都真係唔貴,下次會再嚟試下佢其他野!