2019-09-18 2630 views
同事發了一筆橫財,請我到Add Some Thai Restaurant食晚飯,我問:「係邊嫁🤔」同事回答:「咪係觀塘駱駝漆大厦1座囉!」這段對話就係我對Add Some Thai (AST)的初部認識呀!不過聽個餐廳名就知主打泰國菜喇!到達了餐廳,裝修都算不錯,竹簾裝潢及燈籠作天花燈飾,地方濶落,環境及氣氛蠻好,泰國風情喔!泰國菜我比較少光顧,因為難遇上啱心水的!無骨海南雞(半隻) $128蒜蓉炒豆苗 $62明爐青斑魚 $208鮮椰青 $48牛柳粒串燒 $48 招牌椰汁千層糕 $42今晚總算遇上了!而且加深對餐廳認識喔!無骨海南雞,雞夠滑,啖啖肉,雞味濃,伴碟有鮮菠蘿,脆蝦片,蒜蓉炒豆苗,上枱見到原來是之前食過的豆苗,記得有好重草青味,心想中伏,廚師用蒜蓉炒得非常香口,入口好爽,甚有驚喜牛柳粒串燒 ,牛香軟腍,充滿肉汁,有脆肉瓜相隔,一啖肉一啖瓜,無得彈😋😋😋!椰青夠冰凍青甜,肉嫩,有得飲有得食,一樂也!侍應奉上明爐青斑魚 ,有小火保持温度,除了青斑外,有肉碎,粉絲及娃娃茶,味道有小許辣,惹味非常,大快朵頤!椰汁千層糕,好香椰汁味,原來是熱食的,不是太甜,真是上佳甜品,好食!
同事回答:「咪係觀塘駱駝漆大厦1座囉!」

泰國菜我比較少光顧,因為難遇上啱心水的!

無骨海南雞(半隻) $128
蒜蓉炒豆苗 $62
明爐青斑魚 $208
鮮椰青 $48
牛柳粒串燒 $48
招牌椰汁千層糕 $42

今晚總算遇上了!而且加深對餐廳認識喔

無骨海南雞,雞夠滑,啖啖肉,雞味濃,伴碟有鮮菠蘿,脆蝦片,

椰青夠冰凍青甜,肉嫩
,有得飲有得食,一樂也!

• 椰青
  • 明爐青斑魚