2021-12-14 415 views
有朋友係佐敦站附近返正,太耐無見唯有直接就近一起約出黎食飯。臨近6點放工時間發現全部都係人頭湧湧,排曬長龍!咁我地就去左呢間,橫掂都未食過就去試下啦😜。入邊服務員好有禮貌帶我地去坐,當時選擇困難症發作既我簡左勁耐都簡唔到。服務員唔單止無催我地,反而主動走過黎比建議我地。大貪既我地最後2個人叫左三樣野😂✏️照燒雞扒豬頸肉撈檬 $52豬頸肉一向係我既最愛,呢間豬頸肉唔單止半肥瘦狀態,仲唔會太油膩。令我估唔到既係,另一邊擺住咁多足料既雞扒,雞扒算香滑又唔會太肥,令我無咁大罪惡感😂😂😂最中意都是撈檬既汁,通常其他店既撈檬汁唔係太酸就係太淡,呢店既酸汁調得岩岩好!真係好難得😆。✏️越色自選湯粉 $46其中配搭左牛骨湯牛腩生牛肉河粉,聽上來好普通。但係一上菜覺得真係又養生又健康😎試落又發現牛骨湯都幾濃烈又足料。生牛肉又真係白中帶d紅。都幾滑下又唔會煮得太老太難咬。果然廚師掌握既火候又幾恰當。✏️法式吉列豬扒包$36豬扒包又幾足料,豬扒唔會感覺太乾,熱辣辣證明剛剛炸出來黎,加埋d青瓜番茄沙律醬簡直一流😚。基本上每個人食一個粉麵已經足夠,但是叫多左個豬扒包實在太好味,最後真是個肚仔都滿載而歸啊!最最最估唔到

✏️照燒雞扒豬頸肉撈檬 $52

✏️越色自選湯粉 $46

✏️法式吉列豬扒包$36

基本上每個人食一個粉麵已經足夠,但是叫多左個豬扒包實在太好味,最後真是個肚仔都滿載而歸啊!最最最估唔到唔單止每人跟餐有杯熱檸蜜,又唔使加1服務費,最難得夜市都可以維持係45-60蚊一碗粉麵,真是係良心餐廳。😍😍
2021-12-10