2016-01-06 439 views
義順牛奶公司(銅鑼灣駱克道店)地址: 香港島 銅鑼灣駱克道506號(近地鐵站C出口)平時好少嚟呢度食野,有朋友嚟香港就帶佢嚟試下。一入到去基本上臺臺都系遊客,好多人所以都要搭臺,由於系假日,等位等左好耐下,有得搭臺都算唔錯啦。環境方面:餐廳系茶餐廳feel,唔算太乾淨,可能假日人多,覺得都幾嘈下。由於我同fd都想試多個味,所以點左紅豆雙皮奶、朱古力雙皮奶同薑撞奶。紅豆雙皮奶:紅豆夠足料,粒粒飽滿,好有豆香味,奶味濃,口感嫩滑,加左紅豆嘅雙皮奶冇咁清淡,口感好好,但我覺得甜左D,奶味俾紅豆搶左少少,因為我fd鐘意甜D嘅,所以佢就覺得剛剛好。朱古力雙皮奶:朱古力燉奶有點水噠噠甘,最上層有薄薄的朱古力粉,但一D都唔覺得苦,鐘意食朱克力嘅必點,由於我唔系好中意太甜同朱古力味,所以覺得一般,但我fd超中意哩個,佢話甜而不膩。薑撞奶:顏色比雙皮奶偏黃。口感較雙皮奶稀左D,但勝在薑味濃,甜度適中,超鐘意佢嘅薑味,食完都唔見有薑渣,但奶味就寡淡左D,濃返D就好啦,但都算系好正。不過接受唔到姜味嘅朋友就無點哩個啦。我朋友就接受唔到。總體嚟講,我覺得價錢貴左少少,份量少左D,但雙皮奶真系正,都算值啦。
義順牛奶公司(銅鑼灣駱克道店)
地址: 香港島 銅鑼灣駱克道506號(近地鐵站C出口)
紅豆雙皮奶
朱古雙皮奶:
薑撞奶

Other Info. : 節假日等位真系超級耐噶,平時就快D,嫌等位耐噶可以選擇打包啦
2016-01-01
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)
紅豆雙皮奶
朱古雙皮奶: