2019-07-07 158 views
好難得又約到我個大肚朋友出黎食飯,知道佢大肚都唔敢帶佢亂食野咁岩見到尖沙咀有間食素食,環境又唔錯,咁就入左去成間餐廳既色系比較沉實,天花板、枱、凳都係用係木黎,感覺真係好Grand同埋舒適我同朋友坐果個位仲要係近窗位,望住出面既維港景色,真係好嘆餐牌而家餐廳出左新既素炸雞同素鰻魚,一見到就忍唔住要試下素鰻魚係兩塊大「鰻魚」,食落似係豆類製品黎既佢仲用左紫菜去收變成鰻魚既皮,呢個餐會附上菜、薑絲、米餅、鰻魚汁,同時間會有一個鐵板俾我地燒埋熱塊扒食落感覺都幾新鮮,雖然要點多少少鰻魚汁先會似鰻魚我地仲叫左韓式燒牛肉拌飯呢碗飯勁大碗,入面有蛋、牛肉、沙律菜、豆芽、青瓜、蘿蔔等,材料都十份豐富,因為我地唔係幾食得辣,落左少少就唔落啦,食落已經有足夠既味,仲要兩個爭住黎食添突然靈機一足,我地再加埋岩岩既鰻魚汁落去,認真好味松子紅莓原味煎餅呢個煎餅既材料都係極豐富,極多既松子同紅莓,仲塗滿左酸酸甜甜既沙律醬,餅底煙煙unun, 仲有少少甜味,食落好滿足❤️我地叫左兩杯飲品巔峰狀態:一杯用羽衣甘藍、菠蘿、薄荷等整成既飲品,個名改得好唔錯,因為營養價值真係好高!另一杯係青檸黑麥汁,一杯無酒精既黑麥啤酒,真
咁岩見到尖沙咀有間食素食,環境又唔錯,咁就入左去

成間餐廳既色系比較沉實,天花板、枱、凳都係用係木黎,
感覺真係好Grand同埋舒適

我同朋友坐果個位仲要係近窗位,望住出面既維港景色,真係好嘆

餐牌
而家餐廳出左新既素炸雞同素鰻魚,
一見到就忍唔住要試下
素鰻魚係兩塊大「鰻魚」,食落似係豆類製品黎既
佢仲用左紫菜去收變成鰻魚既皮,
呢個餐會附上菜、薑絲、米餅、鰻魚汁,
同時間會有一個鐵板俾我地燒埋熱塊扒
食落感覺都幾新鮮,雖然要點多少少鰻魚汁先會似鰻魚

我地仲叫左韓式燒牛肉拌飯
因為我地唔係幾食得辣,落左少少就唔落啦,
食落已經有足夠既味,仲要兩個爭住黎食添
突然靈機一足,我地再加埋岩岩既鰻魚汁落去,認真好味
松子紅莓原味煎餅

我地叫左兩杯飲品

另一杯係青檸黑麥汁,一杯無酒精既黑麥啤酒,真係一飲落浸味好似啤酒,但少左d酒精。飲唔慣既人可能接受唔到,但其實都好有營養架!

原本食素食會好抗拒佢d油份,因為多數都落得好重手,但呢間油份唔會太重,而且食物都好講究,認真推薦!
2019-06-27
Type of Meal