2019-02-04 7763 views
感激認識了成班食家級朋友, 我先試到呢間咁好味既中菜😋😋餐廳有好好的地理位置,就係灣仔地鐵站隔離。————環境想俾5粒星乾淨,開闊,舒適。同埋service 非常好。一入去已經有兩盒員工帶路。到坐低,就有一個waitress 專服務我地個檯,可能每一檯都有一個員工睇住咁,我地一冇酒一冇茶就會即時幫你fill 返。同埋去廁所都會有人帶下路咁。————到食物,每樣野都好好食,我最喜歡食紅酒鵝肝同豆腐湯。呢兩樣整得好好味,諗起又想食。豆腐口感似臭豆腐,但不臭的。👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼😋😋😋😋😋食到最後都仲食緊呢碟蒜。好好既”snacks”一開始,會有一碟燒得特別酥脆金黃的鴨皮上先,就會沾糖食,入口即溶的。之後,每人都會分到一籠包餅皮(大約5-6塊)同醬料,好細心呀。個燒豆麵似炸醬麵D frd..的幾鐘意食。其實食到呢度好飽,但仲有個菜同饅魚焗飯,仲有糖水。Open rice 只俾我up 12張相。咁我呢篇食記到此為止了,haha 值得再食呀。
感激認識了成班食家級朋友,
我先試到呢間咁好味既中菜😋😋
餐廳有好好的地理位置,
就係灣仔地鐵站隔離。
————
環境想俾5粒星
乾淨,開闊,舒適。
同埋service 非常好。
一入去已經有兩盒員工帶路。
到坐低,
就有一個waitress 專服務我地個檯,
可能每一檯都有一個員工睇住咁,
我地一冇酒一冇茶就會即時幫你fill 返。
同埋去廁所都會有人帶下路咁。
————
到食物,每樣野都好好食,我最喜歡食紅酒鵝肝同豆腐湯。

食到最後都仲食緊呢碟蒜。好好既”snacks”

之後,
每人都會分到一籠包餅皮(大約5-6塊)同醬料,好細心呀。

個燒豆麵似炸醬麵D frd..的幾鐘意食。
其實食到呢度好飽,但仲有個菜同饅魚焗飯,仲有糖水
Open rice 只俾我up 12張相。
咁我呢篇食記到此為止了,haha
值得再食呀。