2019-11-12 317 views
刺身擺盤用心,色澤鮮嫩,未食已經覺得好吸引。刺身點了三款,沙甸魚的味道比較濃郁,用左蔥、柚子汁同芝麻等的調味料,所以餐廳提供了紫菜,將沙甸魚包喺紫菜中間食,不但可以平衡返濃郁的沙甸魚味,香脆嘅紫菜更加能夠提供極個刺身口感。鰤魚配上蔥花,發帶少許甜味的醬汁,清新的感覺又唔會搶走魚本身的鮮味。池魚魚肉在三者之中最為厚身、肉質鮮嫩肥美而且刺少,入口即可感到啖啖魚油的香味,一試難忘。三款刺身之中,池魚為最愛。鯛魚壽司,外皮稍為比炙燒過,更加能夠突出油香味。除咗刺身及壽司外,炸物及串燒也非常不錯。炸蠔上菜時還是熱騰騰的,薄薄的炸漿,一咬下去蠔汁非常豐富,香口得黎唔會好油膩,配埋豬排醬同沙律醬料食更惹味。.手打安格斯牛肉石鍋烏冬,有雜菌、牛肉、魚片、溫泉蛋,配料十足,手打烏冬口感夠煙靱, 再加埋煎沖繩餃子配烏冬,大滿足。

鯛魚壽司,外皮稍為比炙燒過,更加能夠突出油香味。

除咗刺身壽司外,炸物及串燒也非常不錯。炸蠔上菜時還是熱騰騰的,薄薄的炸漿,一咬下去蠔汁非常豐富,香口得黎唔會好油膩,配埋豬排醬同沙律醬料食更惹味。