2020-06-16 332 views
疫情期間少左出街食,最近開始去揾返平時最愛嘅食店幫襯!開完會快閃銅鑼灣,突然想食豆漿栥飯!仲有最最最想食擔擔麵,於是拉埋同事一齊去食。未到12點嘅平日都係坐滿人,疫情期間座位上唔覺有咩唔同,自己 儘量坐遠少少吧!豆漿配栥飯簡直係絕配,即食真係最好味!試過外賣走,搭多幾個站返公司已經冇咁好食!豆漿夠凍夠甜有豆漿味,栥飯大大條油炸鬼,肉鬆,炸菜真係完美嘅配搭。每一啖都有餡!正!呢度嘅擔擔麵係我至愛!湯頭好濃,小辣拉麵幼滑仲有小小炸菜,配埋煎窩貼又係超夾!不過 煎窩貼有成4隻都幾飽,最好同人share 咁就完美!最後如果食得哂,一定要點豆腐花!真係超級滑架!

最後如果食得哂,一定要點豆腐花!真係超級滑架!
擔擔麵
擔擔麵